TRABZON / ARSİN - Atayurt İmam Hatip Ortaokulu

Şbt

Miraç Kandilimiz mübarek olsun.

Okulumuz bünyesinde Miraç Kandili dolayısıyla Yasin-i şerif okundu, dualar edildi.

Mübarek Miraç kandilinde bir yıl önce ülkemizde meydana gelen asrın felaketi 6 şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin ruhlarına dualar edildi.

Kandil dolayısıyla öğrencilerimize meyve suyu ve pasta, kek ikramında bulunuldu.

Şbt

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı ikinci dönemine hazırlık kapsamında 14 günlük ara tatil boyunca öğrencilerimize daha güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturmak adına çalışmalarımız devam ediyor.

Yapılan çalışmalar:

1- Öğrenci sıralarıın tamamı zımparalanıp, verniklenerek yeni bir görünüme kavuşturuldu.

2- Yangın söndürme tüplerinin bakım ve dolumları tamamlanarak yeni tüpler alındı.

3- Yangın alarm sistemi kontrol edildi, yangın ikaz butonları yenilerek çalışır hale getirildi.

4- Okulumuzdaki duman dedektörleri yenilenerek çalışır hale getirildi.

5- İş sağlığı ve güvenliği kapsamında bütün pencerelere güvenlik kilidi takıldı.

6- Elektrik sistemi kontrol ettirilerek, kaçak akım rölesi yenilendi.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte karne sevinci yaşadık.

Tüm öğrencilerimize bol bol kitap okumalı iyi tatiller dileriz.

Ock

Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2019 yılından beri düzenlenen ''Asırlık Bilge Prof. Dr.Fuat Sezgin'i anlamak'' konulu kitap okuma yarışması ödül töreni Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Binası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ock

Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Recep ayına kavuşmanın sevinci ile Regaip kandilini kutladık.

Üç ayların başlamasından dolayı okulumuzda Yasin-i Şerif okundu ve mübarek üç aylarla ilgili öğrencilerimizle sohbet gerçekleştirildi.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanmaya başlanılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda "Anlamını Bul Etkinliği" düzenlendi.

Etkinlikle beraber dilimizde yer alan eski kelimelerden bazılarının anlamlarını buldurmak amaçlandı.

Ock

Okulumuz Afet Hazırlık Kulübü tarafından doğal afetlere karşı bilgilerici pano hazırlandı.

Ara

Okulumuz 7. sınıfları ilimizde bulunan Kanuni Evi ve Trabzon Basın Müzesine gezi düzenlediler.

Osmanlı Devleti'nde 46 yıl gibi uzun bir süre tahtta kalarak dünyaya hükmeden Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim hakkında detaylı bilgi edindiler.

Kanuni Evi sonrasında Trabzon Basın Müzesi'ni gezerek Trabzon'da basının tarihi gelişimi hakkında bilgi edindiler.

"Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönetiği, Kanuni'nin doğduğu kadim şehir Trabzon"

Ara

Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ''Eğitim Neferleri '' kitap okuma yarışması ödül töreni, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın katılımıyla Arsin Hükümet Konağı konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmada "En Fazla Öğretmen Katılımı Sağlayan Okul" kategorisinde okulumuza 1'incilik ödülünü Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman takdim etti.

Ara

İlçe kaymakamımız Ömer SİRKECİ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz ÜSTÜNDAĞ okulumuzu ziyaret ederek, okulumuz öğretmenleri ile tanışma gerçekleştirdiler.

Öğretmenlerimiz ile sohbet eden kaymakamımız ve ilçe müdürümüz özverili ve fedakar çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ettiler.

Okul müdürü Erman KALYONCU tarafından okulumuzda gerçekleştirilen etkinlikler ve okul hakkında ilçe kaymakamamıza ve ilçe müdürümüze brifing verildi.

Kas

Öğrencilerimizin fiziksel aktivitelerini arttırmak için her sabah derslerden önce Beden Eğitimi öğretmenimiz rehberliğinde gerçekleştirdiğimiz "Sabah Sporu" etkinliğimiz tam gaz devam ediyor.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçemizde düzenlenen Dart, Bocce ve Floor Curling spor müsabakalarına okulumuz damgasını vurdu.

Kadınlar Dart Turnuvasında  ilçe 1,2 ve 3.'lüğünü kimseye bırakmayan okulumuz öğretmenleri müsabakaları domine etti.

Erkekler Floor Curling müsabakalarında ilçe 2.'si olan okulumuz, Bocce dalında da ilçe 3.'sü olarak önemli başarılara imza attılar.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun..

Alemlere rahmet, bütün insanlığa başöğretmen olarak gönderilen iki cihan serverimiz, peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve ülkemizin kurucusu "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.." diyen Gazi M. Kemal ATATÜRK'ün izinde ülkemizin teminatı gençlerimizin yetişmesi için her daim çalışan, özverili ve fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda anma töreni düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk Gençliği, ecdadını tanıdıkça kendinde daha büyük işler yapma kuvvetini bulacaktır." ifadesi doğrultusunda gençlerimize, tarihimizi ve millî, manevi değerlerimizi iyi öğretmeye, onları geleceğe hazırlamaya tüm gücümüzle devam etmekteyiz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin de aynı şuur ve inançla, ülkemizi koruyup geliştireceğine güvenimiz sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerlearamızdan ayrılışlarının 85. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; onun şahsında silah arkadaşlarını ve milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kas

Okulumuz öğrencileri Ortahisar Belediyesi tarafından 3. kez düzenlenen Kitap Günleri etkinliğine katıldılar. Öğrencilerimiz sevdikleri kitapları satın alarak kitap okumanın öneminin burada daha iyi kavradılar.

Kitap Günleri etkinliğinden sonra Trabzon Akvaryumuda gezen öğrencilerimiz güzel bir gün geçirdiler.